Apple’s karma (romanian)

Aveam de gând să scriu despre drepturi de autor, licențe de softuri sau despre scandalul cu protv care crede ca va elimina concurenta facându-i reclamă. Nu mă pot abține, o să le fac și eu puțină reclamă, e vorba de vplay.

Poate altă dată o să abordez și subiectele astea. Am găsit ceva mult mai tare. Apple a dat în judecată o firmă micuță din Mexic încercând să-i oprească să mai folosească denumirea de iFone, pe care aceștia o înregistraseră de pe vremea când iPod era un display alb-negru cu o mare roată pe el. iFone e înregistrat în Mexic din 2003, pe când iPhone-ul a apărut în SUA în 2007. Apple i-a dat în judecată pe cei de la iFone din 2009, dar a pierdut abia acum. Puteți citi articolul original pe pagina ziarului El Universal. Glumeam! Îl puteți citi aici. Cât de prost poți să fii să-ți numești produsul iPhone și să te aștepți ca absolut nici unuia dintre ceilalți 7 miliarde de oameni să nu le fi tricut prin cap denumirea asta? Cât de îngâmfat poți să fii să vii cu denumirea de iPhone și să ai pretenția să fii numit revoluționar în denumitul de produse? Și ultima și cea mai importantă întrebare, cât de proști îi crede Apple pe mexicani dacă își imaginează că lumea de acolo n-o să facă distincția între iPhone 5 și iFone, care nici măcar nu e un telefon?

Abia aștept să-i dea în judecată pe cei de la Microsoft peste vreo câțiva ani. Pentru ce? Cum pentru ce!? Pentru utilizarea denumirii de PC, mult prea similara cu iPC, care va fi inventat cât de curând. Adevărul e că… doar un geniu care a lucrat pentru Apple ar fi putut veni cu revoluționara denumire Personal Computer pentru un… calculator personal.

Câteodata stau și mă gândesc cum de mai există Apple? Apoi îmi amintesc de legea antitrust, și total separat, de filmulețul de mai jos. Când mă gândesc câte persoane, ca cea din interviul de mai jos, sunt în lume, trebuie să recunosc că și eu aș fi procedat până în cel mai mic detaliu ca Steve Jobs.

Și dacă asta n-a fost suficient de amuzant, Apple a fost obligat să-și ceară scuze în Marea Britanie, față de Samsung, pentru ca a susținut, că aceștia le-ar fi copiat produsele, adică iPhone. Evident, nimeni altcineva nu s-a mai gândit și nici nu s-ar fi putut gândi la un dispozitiv touch-screen pe care poți atât să te joci, cât și să vorbești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *