Ontanu ne da lectii de unpr-ism

Pentru cei care stau prost cu nervii si nu vor sa mai adauge stresului de la servici nicio secunda de noutati politice sau pentru cei care citesc stirile politice din buletinele de vot, UNPR e o grupare ce isi zice partid. Eu ii numesc adunatura sau grupare, in spiritul vorbei, nu esti student pana nu treci de prima sesiune, iar daca UNPR vor ajunge in parlament din toamna, cu parere de rau ii voi declara partid.

Ca in orice grup, oamenii s-au adunat pe baza unor similitudini. In cazul de fata e vorba de asemanari in gandire, deci in jurul unor idei. Doctrina UNPR-ului e destul de clara pentru toti cei ce au asistat la nasterea gruparii si anume

Tradeaza tot ce poti trada, chiar si pe tine sau pe propriul partid, atat timp cat nu tradezi ideea de tradare.

 

Stiu ca suna destul de complicat si pompos, asa ca pentru usurinta in vorbire si pentru definirea proprie a acestei doctrine o voi numi unprism(a se citi uneperism). Daca definitia doctrinei e prea incalcita si abstracta, dar totusi sunteti atrasi de aceasta filozofie politica, va puteti initia cu ajutorul lectiilor acordate de unul dintre fondatorii unprismul si anume Onțanu, primarul sectorului 2, Bucuresti.

De curand a inceput campania electorala pentru locale. Pu(Profesor in unprism) Ontanu,s-a remarcat inca de la prezidentiale ca fiind un bun strateg de campanie, facand contracampanie candidatului propriului partid(PSD) Mircea Geoana, promovand idei ce aveau sa se concretizeze ulterior in unprism. Acum ne da inca o lectie esentiala afisand 2 citate fara context ale 2 personalitati remarcabile ale partidelor adversare(PSD si PNL) pe afisele de campanie ale propriei grupari. Un neinitiat in ale unprisimului s-ar simti jignit daca un om al propriului partid ar fi garantat de niste adversari, pe care, evident, ii consider mai putin potriviti decat cei din propriul partid. Daca Ecaterina Adronescu(PSD) si Calin Popescu Tariceanu(PNL), care apar, fara aprobarea acestora, ca fiind garanti ai Pu Ontanu, de ce sa-l votez pe Ontanu si nu pe cel care intradevar e sustinut de cei 2 garanti si cum ar putea ave succes o astfel de manevra? E simplu, pentru electoratul mai putin educat garantia celor 2 apare cam asa: Vezi ba, daca si ailalti zic ca Ontanu ii bun, iti dai seama ce smecher de smecher e asta?

Prin urmare Pu Ontanu

  • isi tradeaza electoratul presupunand ca e needucat
  • isi tradeaza partidul, presupunand ca proprii oameni nu prezinta suficienta incredere pentru a fi garanti
  • isi tradeaza sustinatorii propriului partid prezentandu-le drept garant niste oameni pe care acestia si-ar dori sa nu-i vada la conducere
  • isi tradeaza fostii colegi, folosindu-se de reputatia acestora pentru a se promova
  • nu in ultimul rand se tradeaza pe sine folosindu-se de imaginea unui fost coleg pe care l-a mai tradat o data.

Iar acesta, dragi cititori, este unprismul in cea mai nobila forma. Curat murdar!

Cu toata scarba fata de unprism si fondatorii lui, lectia se incheie aici si va fost prezentata de subsemnatul, dar realizata de Pu Ontanu.

In speranta ca v-am trezit aceleasi sentimente ca si mie va las sa cugetati, asteptand sa vad la alegeri cate din presupunerile Pu Ontanu sunt corecte.

PS. Am observat ca sefii de campanie ai lui Ontanu se apara zicand ca totul e legal intrucat textele sunt adevarate.

Si eu ziceam in 2004 ca Basescu e minunat, dar asta pentru ca si eu si Basescu eram mai tineri si mai nepriceputi. Amandoi stiam si atunci ca in politica se fura, dar amandoi stim acum mult mai bine(cu precizarea ca sunt coplesit totusi de priceperea Presedintelui) cum se fura, dar ne aflam, ca si atunci, pe parti diferite ale buzunarului, iar groapa dintre noi s-a transformat in prapastie.

Iar mai apoi, daca textele cu pricina sunt doar o mostra de jurnalism neconventional, sa li se dea dreptul la replica amandurora pe toate afisele pe care au aparut, pe banii UNPR.

5 thoughts on “Ontanu ne da lectii de unpr-ism”

  1. Eu nu inteleg de ce atata ura pentru domnul Ontanu, ca si locuitor al sectorului 2 sunt foarte multumita de ce s-a facut pentru oameni in ultima perioada. Il voi vota in continuare pe domnul Ontanu.

  2. mai andrei nu mi se pare ca esty in masura sa vb despre unpr…este un partid ca oricare altul si daca tot esty asa pornit dc nu dai fata cu cei din unpr….

  3. mai andrei nu mi se pare ca esty in masura sa vb despre unpr…este un partid ca oricare altul si daca tot esty asa pornit dc nu dai fata cu cei din unpr….
    in primul rand Ontanu nu-si tradeaza partidul….
    in al doilea rand nu se promoveaza pe spijiul fostilor colegi….nu comenta lucrurile care nu te privesc…eu una il sustin pe ontanu

    1. draga 86.125.56.250 ,
      Probabil numele tau e ervin jojo Ioana S.
      Cu cat crezi ca ma plateste USL-ul ca doar tu sa-mi citesti articolele?
      Intrebarea corecta e cu cat te plateste pe tine Ontanu sa-ti faci 4 adrese de email sa postezi pe un blog care are doar 4 comentarii, mai exact ale tale?
      E ultimul raspuns pe care ti-l dau, tie si celorlalte aliasuri(jojo, Ioana S, etc). Daca scriai in numele tau de pe un singur cont, am fi avut o discutie, asa, discutia se opreste aici.
      Daca cineva da search pe google dupa ip-ul tau, va da de un alt blog pe care ai scris cu 20 de aliasuri, doar despre Ontanu. E clar cine e cel platit. http://politicata.wordpress.com/2012/05/26/vin-al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *