Ce nu-mi place la guvernul Ponta alfa

Nota: Zic Ponta alfa, pentru ca estimez ca o sa mai fie schimbati ministri pana la învestitura. Deasemeni cred ca o sa fie Ponta si dupa alegeri, deci trebuie sa diferentiem cumva guvernele Ponta.

Sa incepem.

In primul si in primul rand, si chiar un pic mai-nainte de primul rand e Rus. Ioan a facut multe nazdravanii la viata lui si o parte dintre ele le puteti citi pe blogul lui Dan Badea, pe care nu l-am citit foarte mult, dar articolul despre Ioan Rus e o sinteza buna a activitatii acestuia. Dar nu asta e motivul cramponarii mele in fața acestei numiri, daca as discuta intruna de ilegalitatile tuturor ministrilor de la Ceausescu incoace, probabil as mai avea un pic si as ajunge la guvernul Ciorbea.

Activitatea principala a guvernului Ponta alfa ar trebui sa fie alegerile. De alegeri se ocupa Ministerul Administratiei si Internelor, iar de acesta se ocupa, nimeni altul decat Ioan Rus. Ce legitimitate va avea presedintele pe care il votez eu, daca va iesi invingator, daca alegerile au fost coordonate de Ioan Rus. Si uite-asa o luam de la capat cu reprezentanti ilegitimi si de aici se duce tot naibii.

Stiu ca sunt multi care pun accentul mai degraba pe aspectele pragmatice ale unei guvernari si anume “care cat fura?” dar eu sunt de parere ca furturile isi au originea in chestiunile ideologice precum “care cum a ajuns pe postul ala?”.

Trecand mai departe ajungem la Mircea Diaconu. Desi sunt de parere ca cei de la ANI nu-si merita painea de zi cu zi, acum au dreptate. Exista o lege, Diaconu e incompatibil, stia de asta de dinainte sa fie nominalizat, trebuia sa-si rezolva incompatibilitatea, sau sa refuze. El in schimb a zis ca, lasa, ca poate nu observa nimeni si oricum nu e cine stie ce mare incompatibilitate. Sunt de acord ca nu e la fel de grav ca si cum ti-ai da o casa fiind primar al capitalei, dar legea e lege si la un moment dat ar trebui sa incepem sa o respectam. Deasemeni consider ca ar fi trebuit sa se recuze de la participarea din juriul ce a angajat-o pe sotia dumnealui in cadrul Teatrului Nottara. Probabil ca Diana Lupescu Diaconu ar fi obtinut postul si fara prezenta in juriu a sotului, pentru a se elimina orice suspiciune.

Al treilea nominalizat pe lista rusinii e ministrul Educatiei, doamna Corina Dumitrescu. Daca ai ceva in CV ce nu poate fi verificat, precum o participare la cursuri la Stanford, mai bine nu treci. Daca treci si apoi il iei drept garant pe Robert Deutsch, care si-a facut scoala furtului tot pe meleaguri mioritice, mai bine nu esti ministru.

In legatura cu ceilalti… as fi preferat sa vad doar ministri noi, as fi avut macar speranta. Daca ai in CV “fost ministru” sau “fost sef la ANAF” poti foarte bine sa-ti treci “spagangiu profesionist” ori “hoț acreditat” pe cartea de vizita. Ai avut sansa ta sa arati ca esti altfel, n-ai putut, n-ai vrut, gata… mai lasa-i si pe altii.

In rest e ok, dar hai cu beta ca ne-a ajuns cu alfa de dinainte de numire.

Deocamdata sunt decis sa votez cu USL, dar Ponta alfa sper sa pice totusi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *